>Omega 3 – Kan vi være trygg på kvaliteten?

Omega-3 fettsyrer er viktig for å bygge balanse og struktur i kroppen. De påvirker hjertet og kretsløpet, og kan bl.a forebygger blodpropp og åreforkalkninger. De motvirker inflammasjoner og demper allergiske reaksjoner. Omega-3 har også innvirkning iforhold til diabetes, gikt, hudsykdommer, epilepsi og migrene. Dette er bare noen av helsefordelene man har sett ved denne fettsyren. Noen satser på å få dekket behovet ved alminnelig, sunt kostholdt, mens andre velger å ta tilskudd enten basert på fisk, ved f.eks tran, eller fra plantebaserte oljeblandinger.

Forskning på kvalitet
I Norge har vi tradisjon for å tenke maritimt når vi snakker om Omega-3. Ikke så merkelig kanskje, med tilgangen vi har på fisk, men mange har stilt spørsmål ved kvaliteten på produktene vi tilbys. Det har blitt hevdet at oljen forringes i produksjonsprosessen og at råvarer fra forskjellige leverandører i storproduksjon gjør det vanskelig å være trygg på at resultatet er av god nok kvalitet.

Dersom innholdet i en kapsel basert på fisk som er harsk, er det sånn at vi ikke kan lukte eller smake det. Harsknet fiskeolje er det meningsløst å ta og i verste fall skadelig.

Det har nylig vært foretatt en stor undersøkelse på 130 forskjellige omega 3 produkter og konklusjonen er at man bør holde seg til kjente merker, samt at det kan se ut som at produkter laget av norsk olje KAN ha en bedre kvalitet enn olje som har reist “verden rundt”.

Uansett – både reklame og forskning kommer med sine anbefalinger og det er sterke markedsinteresser i dette feltet. Som forbruker må du følge nøye med når du er på handletur!

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email

About Solveig

Solveig Aursnes er registrert homeopat MNHL og leder av Norske Homeopaters Landsforbund. Hun er ettertraktet både som homeopat, foredragsholder og kursholder.
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>