>Allergisesongen er igang

>De pollentypene som har størst betydning ved pollenallergi, kommer fra tresortene or, hassel og bjørk. Or og hassel er allerede godt i gang. I tillegg har vi burot og samtlige gressarter, særlig timotei og hundegress. Muggsoppsporer kan gi de samme plagene som pollen. Vi antar at i overkant av 20 % av befolkningen lider av mer eller mindre alvorlig pollenallergi -
dvs. ca. 900 000 nordmenn!

Hele en av fem nordmenn er plaget med pollenallergi, og det blir bare fler og fler med årene. Symptomene er tett nese, rennende øyne, hodepine og trøtthet.

Her er tipsene som gjør pollensesongen mer utholdende:

1) Ta Homeopati- medisinene dine – unngå sterke skolemedisiner som Syrtec /Cetricin og Fluide.

Homeopatisk allergibehandling går ut på å “lære” immunforsvaret opp til å kjenne igjen de allergener som skaper allergisymptomer som rennende nese/kløende øyne/ HP og tretthet. Det er derfor viktig og starte i god tid før pollensesongen og forebygge. Da vil immunapparatet kjenne igjen allergenene og danne såkalte Anti-gener som destruerer allergenene som skaper problemer.

I tillegg kan kroppen gjøre mye hvis ting blir lagt til rette for det. Husk at 70 % av immunforsvaret ditt sitter i tarmen, og ved å passe på at den fungerer optimalt, hjelper du deg selv med å forebygge. Rikelige mengder med Omega 3 er en god start.

Den Homeopatiske behandlingen er ikke bare symptombehandling, men bygger opp immunforsvaret/ slimhinnene slik at man etter en tid kan bli helt medisinfri.
Homeopatmedisin i form av øyedråper, nesespray og piller er det beste middel mot pollenallergi. Snakk med homeopaten din.

2) Skift sengetøyet ditt ofte
Det finnes ubeskrivelige mange pollenkorn i lufta om sommeren og de kommer seg inn på
soverommet selv om du ikke lufter med vinduet. Skift derfor sengetøyet oftere enn du gjør om
vinteren.

3) Ikke tørk klær eller sengetøy ute
Det sier seg nesten selv. Å henge ut klær eller sengetøy er å be om allergiutbrudd.

4) Skyll håret før du legger deg
Pollenkorn har lett for å bli sittende i håret når du har vært ute og koset deg en fin sommerdag.
Gjør det derfor til en vane å vaske eller skylle håret før du legger deg for kvelden.

5) Bruk solbriller
Ved å bruke tette solbriller skjermer du øynene for pollenkorn. Det er særlig lurt om du driver idrett ute eller om det blåser.

6) Vask ansiktet ofte
Vask deg i ansiktet når du kommer inn eller om du kjenner noen form for reaksjon, da blir du kvitt de små kornene som kan ligge som et lag på huden og gjøre nese og øyne irritert.

7) Dusj deg i form
Har du vært ute lenge og kjenner du er i ferd med å få et allergiutbrudd – hopp i dusjen! Når du dusjer, skyller du av deg alt av pollen og sand som kan irritere hud, øyne, nese og hals.
Dusjer du med varmt vann er sjansen mindre for å få feber av allergien. Da nøytraliserer du det pollenet som sitter skikkelig fast på huden, det løsner og blir skylt bort.

Ta kontakt hvis du lurer på noe.

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email

About Solveig

Solveig Aursnes er registrert homeopat MNHL og leder av Norske Homeopaters Landsforbund. Hun er ettertraktet både som homeopat, foredragsholder og kursholder.
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>