>Halve sannheten om hjerteinfarkt?


Antall hjerteinfarkt er halvert i løpet av de siste 20 årene melder helsevesenet og skylder på omlegging av kosthold til fettfattig kost. Mon tro om det bare er halve sannheten de baserer sine konklusjoner på.

Statistikken som presenteres populært i A-Magasinet er litt ufullstendig, men min antagelser et den er riktig, målt i totale antall infarkt. Antall nye pasienter med infarkt tror jeg dog er ganske uendret. Men tilbakefallsprosenten er sannsynligvis gått drastisk ned.
Tidligere var sannsynligheten for at en pasient som først fikk et infarkt også ville få et, to eller tre til før han, for det var som regel HAN, døde. I dag foreskrives praktisk talt alle pasienter med infarkt, eller nesten infarkt, en miks av Selo-Zok, Lipitor, Albyl-E og Micardis. Eller tilsvarende, billigere medisiner. Sammen med tett oppfølging og hyppige utblokkinger er resultatet er nesten fravær av tilbakefall. Dermed er det totale antall infarkt sterkt redusert. Og helt sikkert halvert blant menn. Det er selvsagt fint at antall infarkt er gått ned, men å skylde på kostholdsomlegging til mindre fett er direkte feil hvis mine antagelser er riktig. Jeg nekter å tro at vi spiser så mye mindre fettholdig mat i dag enn for 20 år siden, og jeg er slett ikke overbevist om at det ville vært sundt. Så gjenstår det å se om man lever lenger og lykkligere med medisinen man spiser hver dag. 

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email

About Solveig

Solveig Aursnes er registrert homeopat MNHL og leder av Norske Homeopaters Landsforbund. Hun er ettertraktet både som homeopat, foredragsholder og kursholder.
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>