>Hvordan får vi nok vitamin D?

>

Vitamin D har en rekke oppgaver i kroppen. opptak av kalsium og bygge beinsubstans er to av dem. Forskere har funnet en rekke funksjoner i kroppen der dette vitaminet har en påvirkning. alt fra hjerte- og karsykdommer , regulering av blodtrykk, immunapparatet, diabetes, infeksjonslidelser, autoimmune sykdommer osv, osv. det betyr at med en god vitamin D status kan mange av de plagene vi slter med reduseres eller bli  borte. 

Vi nordboere har 4 metoder for å fa i oss  nok vitamin D: Vi spiser feit fisk, egg, smør og produkter tilsatt vitaminet, vi kan være ute i sola så mye som overhode mulig, vi kan ta solarium 15-30 minutter hver uke og vi kan ta kosttilskudd. Raskeste måten er å få det gjennom huden som ved soling, Norske myndigheter anbefaler max 10 mirkogram pr dag. Forskning viser at nordboere bør ha 25 -50 mikrogram ver dag hvis du også er nøye med kost og tar litt solarium hver uke. Vi andre bør få i oss ca 100 mikrogram tilskudd hver dag – det er 10 tabletter det! en enklere måtte jeg har kommet over nå i det siste er å ta vitaminet ved å smøre det på huden – helt suverent. Et pumpetrykk krem som smøres på tynn hud er nok høst, vinter og vår. Om sommeren kan du la være eller hvis det er lite sol, ta et halvt pumpetrykk. Jeg har fått gode tilbakemeldinger på dette. Kan kjøpes i helsekost, eller du kan ta kontakt med meg. 

Mer om dette kommer senere.

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email

About Solveig

Solveig Aursnes er registrert homeopat MNHL og leder av Norske Homeopaters Landsforbund. Hun er ettertraktet både som homeopat, foredragsholder og kursholder.
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>