>Kanel det sunneste som finns og farlige look alikes?

>70 % av det som selges som kanel i btikken er ikke kanel, men cassia. Problemet her er at mattilsynet tillater cassia solgt som kanel. Innholdet av kumarin i cassia er høyt, og kan fort skade leveren. Innholdet i kanel er mye lavere. Cinnamomum burmanii selges og som kanel, og inneholder mindre oljer og følgelig mye mindre kumarin. Isteden for å advare mot kanel, er det mulig å kreve advarsler på pakker med selger cassia. Gi forbrukerne riktig info, og gjør det dyrt å selge “billige” produkter.

Ovenstående har jeg snappet fra nettet og jeg har ikke noe dokumentasjon for påstanden. Kanel regnes som svært sunt i mengder på 2 gram om dagen. Dvs. ca en teskje eller en kanelstang. Det skal virke bl.a. blodtrykksregulerende, helbredende på magesår og motvirke insulinresistens. Insulinresistens er en tilstand hvor kroppen ikke nyttegjør seg fettet slik at dette blir lagret. Særlig midjefett til tross for forsiktig kosthold og mosjon kan indikere insulinresistens.

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email

About Solveig

Solveig Aursnes er registrert homeopat MNHL og leder av Norske Homeopaters Landsforbund. Hun er ettertraktet både som homeopat, foredragsholder og kursholder.
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>