Kan vi stole på oppdrettslaks og Aftenposten?

Startet laksekamp på hytta – Aftenposten.

Alternative behandlere får ofte beskyldninger om å være useriøse, ikke minst fra legehold. Lege Anne-Lise Bjørke Monsen har etter lengre tids kamp mot et lokalt lakseoppdrett utenfor hennes fritidseiendom startet kamp mot hele oppdrettsnæringen.

Jeg har ingen kompetanse til å uttale meg om skadevirkninger som følge av gift i oppdrettslaks. Umiddelbart er det vel heller ikke så vanskelig å henge seg på frykten for at de medisiner som pumpes inn i oppdrettsanleggene er uheldig for oss som spiser fisken. Men om det finnes seriøs, vitenskapelig dokumentasjon for at vi får i oss for mye av disse stoffene vet jeg ikke. Dessverre preges mye av forskingen rundt tema av andre interesser. Laksenæringen er en mektig næring. Staten har selv store, direkte eierinteresser i næringen. Det er med andre ord store pengeinteresser ute og går, og da som så ofte ellers, forskes det ikke for å finne sannheten, men for å finne de svarene man ønsker.

Anne-Lise Bjørke Monsen har startet kampen for å se på næringen med andre øyne. I seg selv en prisverdig kamp. Hvis det er et rent hevnemotiv i kampen mot oppdrettsfarmen, er det lite edelt. Men dersom det er båret frem av en sunn, seriøs skepsis til næringen og hva den gir oss av giftstoffer støtter vi henne fullt ut. Det blir en Davids kamp mot Goliat. En kamp jeg kjenner oss igjen i som homeopat.

En litt underlig tilfeldighet er det dog at Aftenposten har en serie saker om dette, med bilde av fruen hente fra et Facebook bilde hun ikke lenger har. Det umiddelbart kan det se ut som om Aftenposten igjen løper de pengesterkes ærend og lar seg fritt bruke av de største annonsørenes PR-konsulenter. Som homeopat har jeg sett Aftenposten gjøre dette mange ganger før.

Drobak homeopati, homeopat for Ås, Vestby, Nesodden er opptatt av sundt kosthold

 

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>