Så ofte er idrettsutøvere skadet

Idrett skade og homeopati

Illustrasjonsfoto Christian Wolff http://www.judobilder.org

Så ofte er idrettsutøvere skadet – Sport.

Homeopati kan nok ikke forhindre skader hos toppidretts utøvere. Men homeopati brukes av mange for å  redusere skadefraværs perioden.

Toppidrettsutøvere blir utsatt for enorme belastninger. Noen ganger som følge av for mange repetisjoner av samme bevegelse. Andre ganger som følge av harde fall og tøffe taklinger.

Mange utøvere, men dessverre ikke mange nok, benytter homeopati både direkte etter at skaden har oppstått og etter et eventuelt fysisk inngrep. Da må det kirurgi til. Homeopati kan ikke hele et røket korsbånd, men det brukes for å korte ned rekonvalesens tiden etter operasjonen.

Særlig Arnika er virkemiddelet som benyttes sett etter at en skade har oppstått. Et støt, fall eller lignende kan slå ut en utøver i lang tid. Selv har jeg behandlet landslagsutøvere judo på arenaen etter at de har fått vridd armer, slått hodet og nakke. Utøverne har fått Arnika i relativt kraftig potens umiddelbart etter skaden har oppstått og vært klar til å gå neste kamp få minutter etterpå.

Flere idrettsutøvere bruker homeopati. Enkeltpersoner i Norges Idrettsforbund støtter bruken. Dessverre er mange uinteressert eller direkte avvisende. De vet at kroppen kan helbrede seg selv, men nekter å stimulere den til å gjøre det. I stedet har de klokketro på kjemikalier og smertestillende.

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>