>Skremmende skråsikker usikkerhet

>VG kan fortelle at det er 35 rapporter om alvorlige bivirkninger av vaksinen. Tirsdag fastslo Legemiddelverket at det “aldri er farlig å ta vaksine” (Ref. Aftenposten 10.11.09) En kommentator på siden kjenner en som ble innlagt med hovnet tunge. Min bekjent har vært hjemme en ukes tid – og er det fortsatt. Er virkelig disse to tilfellene medregnet i de 35 alvorlige tilfellene VG nevner? Eller er det bare en grov underrapportering?

I artikkelen kan vi lese at Legemiddelverket bortforklarer nesten alle tilfellene. At personenene som tilsynelatene utgjorde den prioriterte risikogruppen – de som ble oppfordret til å ta vaksinen først – gjør vist liten forskjell.

Det er nettopp denne blandingen av skråsikkerhet, bortforklaring og inntrykk av bagatellisering som får meg til å tvile på uttalelser fra Legemiddelverket.

Del så dine venner får se dette
 • Twitter
 • Facebook
 • email
This entry was posted in Legemiddelverket, Svineinfluensa, vaksine. Bookmark the permalink.

2 Responses to >Skremmende skråsikker usikkerhet

 1. Anonymous says:

  >Her er mer info du kanskje ikke visste. Har skrevet et leserinnlegg til en lokalavis. Limer den inn under. Mvh Elin.

  ”Skal jeg ta svineinfluensavaksinen eller ikke?”

  Kanskje et vanskelig spørsmål for mange. Dette er forståelig nok med alt oppstyret som har vært. Om du ikke tar vaksinen kan du bli syk og i verste fall dø, spesielt hvis du er i risikogruppen. Desverre er du er kanskje like ille ute dersom du tar vaksinen, gjennom det som sprøytes inn i kroppen. Før du bestemmer deg er det likevel viktig å vite mest mulig om forholdene; også de grunnene som taler imot å ta vaksinen. Her er noen fakta og spørsmål til refleksjon angående svineinfluensaen og vaksinen:

  Verdens helseorganisasjon (WHO) endret definisjonen på hva som er en ”pandemi” i mai 09. Før mai gjaldt smittsom sykdom, ikke immun og mange døde. Etter mai trengte det ikke lenger være mange døde for å kalle det hele en pandemi. Hvorfor denne endringen?

  Svineinfluensaen har nå vart i litt over 6 måneder (utbruddet startet i Mexico i slutten av april). I Norge har vi i løpet av denne perioden ca. 16 døde. Det er et snitt på litt over 2,5 personer i måneden. I mange andre land er antallet færre. Har du sjekket hvor mange som dør av vanlig sesonginfluensa, bilulykker eller andre sykdommer i samme periode?

  Hvorfor blir svineinfluensaen til de grader blir blåst opp med frykt av media når det viser seg at det ikke engang er en reell pandemi?

  Svineinfluensavaksinen inneholder blant annet kvikksølv og skvalen. Folkehelseinstituttet (FHI) sier at små mengder med kvikksølv i vaksinen ikke er farlig. Hvordan kan det da ha seg at kvikksølv er forbudt i vaksiner ellers, men nå gjøres det et unntak? Hva vet vi om følgene av å ta mange vaksiner gjennom livet?

  Hvorfor er vaksinasjonsprogrammet så forskjellig fra land til land? Pandemrix vaksinen for eksempel er stoppet med umiddelbar virkning fra 30. oktober 2009 for gravide, barn og eldre i Sveits. Tyskland, Storbritannia, Irland, New Zealand, Frankrike og USA bruker heller ikke denne vaksinen med tilsetningsstoffene skvalen (squalene) og kvikksølv til sine sårbare grupper. Folkehelseinstituttet (FHI) presser derimot på for at gravide hurtigst mulig skal ta denne vaksinen med disse omdiskuterte stoffene.

  Svineinfluensavaksinen er ikke testet ordentlig ut. Hvordan kan FHI da påstå at den er trygg? Hvordan kan det ha seg at produsenten av vaksinen ikke står ansvarlig hvis noen får helsemessige plager av vaksinen?

  Svineinfluensaen brøt også ut i 1976 i U.S.A, noe mange mennesker ikke vet. Flere mennesker fikk varige men av vaksinen den gang.

  Innkjøp av vaksinene koster staten en formue. Nå kommer det fram at staten tjener tilbake pengene gjennom aksjene Statens pensjonsfond har i legemiddelindustrien. Hvem er vinnerne og taperne av alle vaksinene som kjøpes inn i alle verdens land? Hvor mye penger er det ikke i dette spillet?

  Hvordan kan det ha seg at Folkehelseinstituttet har tidligere vært privateid og fått støtte av Rockefeller foundation, legemiddelindustrien og i tillegg i dag er unndratt bokføringsplikt til staten?

  Hvorfor fokuserer ikke FHI på å styrke immunforsvar og andre metoder som fremmer god helse?

  Skal man stole blindt på helsemyndigheter i alle tilfeller?

  Til slutt; det finnes masse uavhengig informasjon på internett. Ta ikke det jeg sier for god fisk, men sjekk ut selv ved f.eks å benytte forskjellige aktuelle søkeord.

  Mvh
  Elin Snaprud

 2. Anonymous says:

  >Kjære landsmenn,

  Det finnes mange argument både for og mot vaksinering, MEN FØLGENDE FAKTUM "GLEMMES" AV NORSKE MEDIER:

  Du kan fortsatt smitte andre selv om du har tatt vaksinen! Helsemyndighetenes argument "ta vaksinen av hensynet til andre" er bare tull!!! Eller enda verre: Det bidrar til raskere spredning av influensaen, da de smittede (naturlig nok) lett kan tenke på seg selv som "ufarlige" overfor andre! Jeg kjenner nesten ingen vaksinerte som har oppfattet at det er slik det fungerer, og det gjør meg skremt.

  Vaksinen gir heller ikke 100% garanti mot at den vaksinerte kan bli smittet. Videre er den ikke testet over lang tid, og det er derfor provoserende at FHI og leger kan påstå at den er helt trygg. Det vet vi først om noen år.

  Jeg skal ikke ta vaksinen, fordi dette viruset ikke er farlig for meg. (18 døde av 700.000 smittede = det er mye mye farligere å kjøre bil…)

  Gjør som du vil, men vær nøye med hygienen, enten du er vaksinert eller ikke!!

  Og ikke tenk på meg som fanatiker eller skeptiker, bare som en realist som fortviler over hvor lite FAKTA som presenteres i norske medier når det gjelder svineinfluensaen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>