Slik behandler du brannskader alternativt

Brannskader har lett for å danne sår og blemmer som varer realtivt lenge og har også lett for å sette arr. De fleste har lært å kjøle ned skaden umiddelbart. Det lindrer, men det leger ikke.

I homeopati er vi opptatt av at kroppen selv skal helbrede skader og sykdom. Homeopatisk bhandling handler mye om å stimulere denne evnen som kroppen har. Som vi skal se har kroppen har en fantasktisk evne til å lege brannskader, selv uten bruk av homeopati.

Kroppens håndtering av skade

Kroppen vil så fort den oppdager en skade iverksette helbredelse. En lett observerbar funksjon er koagulering av blodet i et åpent sår. Blod er normalt svært flytende, men så fort det oppstår et sår så starter det en størkningsprosess. Det er ikke den samme tørkeprosessen som man kan se ved å legge fra seg litt blod på en skål. Det kanta noen timer til noen dager før vannet er fordunstet og blodet er tørket.

Koagulering er en helbredelsesprosess som drives av kroppen blant annet ved hjelp av blodplater som tetter seg over såret.

På lignende vis vil kroppen etter beste evne iverksette helning av en annen skade. Kroppen er flink til å lege, men ikke alltid like flink til å diagnostisere. Den har blant annet store problemer med å skille mellom ekstrem kulde og ekstrem varme.

Du har kanskje observert det selv. Hvis ikke så prøv. Hold en isklump i hånden. Eller helst ta i isen på innsiden av en dypfryser som holder ned mot 18 kuldegrader. Kjenn etter hvordan det føles. Bortsett fra at du vet det er kald, så er det ikke lett å skille den smerten fra en å holde noe med rundt 60 graders varme i hånden.

Når du brenner deg oppfatter kroppen smerten og hjernen gir umiddelbar instruks om å slippe eller flytte deg eller hva som skal til for å unngå smerten. Men den rekker ikke å avklare hvorvidt det var varme eller kulde som forårsaket smerten. Du, din bevisste del av hjernen, vet det naturligvis. Fordi du så det og vet at ovnen er varm. Men kroppens helningssenter har ikke registrert det.

Likt behandler likt

Likt behandler likt er et grunnleggende prinsipp i mye av homeopatien. Når du tar kaldt vann på brannstedet så lindrer det. Smerten blir redusert. Men kroppen oppfatter det enten å være en kuldeskade, bare en liten skade eller ingen skade i det hel tatt. Helbredelsesprosessen starter ikke!

For å hjelpe kroppen å iverksette rett reparasjonsprosess bør derfor det brannskadde stedet holdes under varmt vann. Ikke så varmt at det skålder, men så varmt man bare greier.

Tapp varmt vann i springen og la det renne over brannstedet et minutt. Det kan gjøre vondt på brannstedet, men hold ut. Kroppen oppfatter at dette er en brannskade og helbredelsen starter.

Tørk av vannet og lev med smerten en stund til. Den går over snart.

Homeopatisk medisin

For ytterligere å sette fart på kroppens helingsprossess kan du også ta homeopatisk medisin som du får kjøpt på apoteket. Det finnes flere gode akuttmedisiner for forbrenning. Cantharis er en homeopatisk medisin som brukes mye. Som nevnt kjøpes den på apoteket – C 30 er en grei styrke.

Store og dype skader

Ved brannskader over store deler av kroppen eller så kraftige at det oppstår åpne sår så bør du uansett kontakte lege/ambulanse umiddelbart!

Les mer om

Arnika mot skader

Disse hendene er uten arr

Slik bruker du homeopati mot skade

 

 

 

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email

About Solveig

Solveig Aursnes er registrert homeopat MNHL og leder av Norske Homeopaters Landsforbund. Hun er ettertraktet både som homeopat, foredragsholder og kursholder.
This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

One Response to Slik behandler du brannskader alternativt

  1. Pingback: Slik ungikk hun merker etter forbrenningen | Drøbak Homeopati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>