Hva er homeopati

Homeopati er behandling med naturlig medisin fremstilt av planter og mineraler med mer. I motsetning til kjemisk medisin så behandler homeopati årsaken til ubehaget.

Dersom du har vondt i hodet kan du ta en hodepinetablett og fjerne ondet. Dersom smerten din skyldes vannmangel i kroppen kunne du i stedet drikke et glass vann. Når hodepinetabletten slutter å virke vil du igjen få vondt i hodet, men dersom du drakk et glass vann ville smerten være borte for alltid. Homeopatisk medisin virker som vannet i eksempelet.

Siden det å finne årsaken er helt essensielt for homeopati vil en homeopatisk undersøkelse tar mye lenger tid enn en vanlig undersøkelse hos fastlegen.

Homeopatisk behandling følger to hovedskoler; konstitusjonell behandling og kompleks behandling. Sistnevnte er mer lik tradisjonell legebehandling med bruk av sammensatte medisiner og større fokus lidelsens symptomer. Behandlingen er godt egnet for lettere plager og skader som er blitt fysisk påført som for eksempel sår og benbrudd etc. Ved konstitusjonell behandling ser homeopaten på hele mennesket under tesen “alt henger sammen med alt”. Dette er spesielt godt egnet til lidelser som kan spores til psykosomatiske forhold. Svært mange langvarige plager faller i denne kategorien.

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email