Behandling av pollenallergi med homeopati

Pollenallergi, bjerkepollen / Bjørkepollen, gresspollen, burotallergi - homeopatiske medisiner

Gresspollen, bjørkepollen, burotallergi - det finnes mange homeopatiske medisiner

Or og hassel starter blomstring i februar/mars, salix mars/april, bjørken kan variere fra mars til mai. Straks blomstringen er i gang er også pollenallergi sessongen i gang. Når bjørka har gitt seg og sluppet fra seg sine pollen er det en kort pause før gresspollen står for tur frem til sesongen avrundes i august med burot. Starten av blomstringen er avhengig hvor i landet du bor. Men sesongen styres mer av dagslyset enn av temperatur og vær.

Behandling av pollenallergi med homeopati bør starte i god tid før symptomene melder seg. Aller helst bør homeopatisk behandling av pollenallergi starte en måned før pollensesongen starter, men homeopater kan også behandle allergier akutt.

Homeopatisk behandling av pollenallergi tar sikte på å redusere plagene år for år slik at man etter 2-3 sesonger kan bli varig kvitt allergien. For å oppnå best effekt av medisinene så kan det være gunstig å styrke immunsystemet i forkant. Stress ned, få nok søvn, ta multivitaminer, C vitaminer og Omega 3. Unngå å spise steinfrukter, da det kan oppstå kryssreaksjoner.

Homeopatisk allergibehandling går ut på å “lære” immunforsvaret opp til å kjenne igjen de allergener som skaper allergisymptomer som rennende nese/kløende øyne/ HP og tretthet. Det er derfor viktig og starte i god tid før pollensesongen og forebygge. Da vil immunapparatet kjenne igjen allergenene og danne såkalte Anti-gener som destruerer allergenene som skaper problemer.

I tillegg kan kroppen gjøre mye hvis ting blir lagt til rette for det. Husk at 70 % av immunforsvaret ditt sitter i tarmen, og ved å passe på at den fungerer optimalt, hjelper du deg selv med å forebygge allergier. Rikelige mengder med Omega 3 er en god start.

Den Homeopatiske behandlingen av allergi er ikke bare symptombehandling, men bygger også opp immunforsvaret/ slimhinnene slik at man etter en tid kan bli helt medisinfri.
Homeopatmedisin i form av øyedråper, nesespray og piller er det beste middel mot pollenallergi. Snakk med homeopaten din.

Mange som oppsøker homeopat er lei av å være trett og utilpass i pollensesongen. De ønsker å få en slutt på øyne som renner og klør, nyseanfall mange ganger om dagen, hud som er så sår under nesen, hodepine, og ikke minst, kunne være uten og kjemiske allergimedisiner som gir en viss lindring men som gjør dem så trette og utilpass. I noen tilfeller har de fått så mye medisiner fra legen sin at legen sier at nå kan han ikke gi mer.

Det finnes flere homeopatiske medisiner som er utprøvd over lang tid som benyttes mot pollenallergi. Som homeopat behandler jeg hver og en av mine pasienter individuelt. Det vil si at selv om to mennesker i samme familie sliter med bjørkepollenallergi er det ikke sikkert at de skal ha samme homeopatiske medisin. Symptomene hos den enkelt pasient sammen med andre opplysninger om personen danner et bilde som hjelper meg å finne den  homeopatisk medisin akkurat denne pasienten skal ha.

Del så dine venner får se dette
  • Twitter
  • Facebook
  • email